Росія розміщує танки біля кордону з Україною – Bloomberg

Росія переміщує більше танків до кордону з Україною, повідомило видання Bloomberg із посиланням на наданий йому аналіз оборонно-розвідувальної фірми Janes.

Згідно з повідомленням, аналіз даних у соцмережах за 7 листопада свідчить про те, що принаймні один батальйон основних бойових танків Т-80У був розгорнутий на залізничній станції у Воронезькій області Росії.

За даними Janes, танки, судячи з усього, прямували до полігону Погоново, того самого, де нарощування російських військових навесні викликало занепокоєння Заходу.

До складу угруповання російських сил входять війська 8-ї, 20-ї армій Південного і Західного військових округів, а також сили й засоби Чорноморського флоту РФ, кажуть у МОУ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Міноборони: біля кордону України і на окупованих територіях перебуває 90 тисяч російських військових

Минулого тижня базована в Лондоні Janes заявила, що виявила розгортання танків і самохідної артилерії у Брянській і Курській областях на північному кордоні України 28-29 жовтня.

Як пише Bloomberg із посиланням на звіт Janes, на відміну від досить відкритого нарощування сил навесні, нинішній рух є прихованим і часто відбувається вночі та здійснюється елітними наземними підрозділами, що може свідчити не про наміри залякати, а створити активну загрозу.

Минулого тижня речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати «уважно» стежать за незвичайним наростанням російської військової активності поблизу України.

Президент Росії Володимир Путін (праворуч) і міністр оборони РФ Сергій Шойгу ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія проти України – концентрація військ чи погроз?

Росія заявила, що переміщення військ на її власній території є її внутрішньою справою, і заперечує будь-які агресивні наміри.

Влада України заявляє, що рівень російських збройних сил поблизу українських кордонів істотно не змінився з моменту зростання напруженості навесні. «Є деяке посилення», – заявив нещодавно речник президента Сергій Никифоров. Він додав, що «поки рано робити якісь висновки про цілі Росії».

Американське видання Politico 1 листопада оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Раніше кілька джерел, у тому числі авторитетне американське видання The Washington Post, написали, що останніми тижнями Росія відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною.

Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначала, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяця тому.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що станом на 1 листопада додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння і військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у коментарі Радіо Свобода заперечив дані західних медіа про ймовірну концентрацію російських військ на кордоні з Україною і заявив, що «йде свідома дезінформація всього суспільства».

Запуск крилатої ракети з установки комплексу «Іскандер» під час навчань, Росія, 2017 рік ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Українська система ППО: чи захищений Київ від російських літаків і ракет?

Російські військові в Брестській області Білорусі неподалік кордону з Україною, військові навчання «Захід-2021», 11 вересня 2021 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Розвідка не зафіксувала додаткового перекидання російських підрозділів до кордонів України – Міноборони

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment